27 Haziran 2015 Cumartesi

İZLEDİKLERİM - 7 (İNTOUCHABLES/CAN DOSTUM)


2011 Fransız yapımı Türkçeye 'Can Dostum' adıyla çevrilen drama/komedi tarzında film.

Daha çok komedi gibi dursa da insanı duygusal anlamda oldukça etkileyen bir film kendileri.

Bir kaza sonucu boyundan aşağısını hissetmeyen, felçli, zengin bir adam ile ona bakıcılık yapmak üzere işe alınan başka bir adamın arasında geçenleri anlatıyor. 


Tam gülüyorken  insanı hüzünlendirip, tam hüzenlenmişken de güldürmeyi başarıyor ve tüm bunların arasında da uzun uzun düşündürüyor.

Filmin kimi yerlerinde Omar Sy nin diyalogları, hareketleri ve özellikle de kahkahaları biraz eğreti duruyor gibi. Sanki biraz abartılmış zoraki hareketler gibi dursa da filmin geneli o kadar güzel ki bu durum insanı rahatsız etmiyor. 

Şu hayatta sadece para, pul, güç, kudretin değil de hala insancıl bir şeylerin kalmış olduğunu görmek mutlu ediyor tabii filmler dışında da kalmış ise... Çıkarsız bir şeyler yapabilmeli bazen insan, kendi kişisel çıkarlarını bir kenara bırakıp başkalarının mutluluğu için bir şeyler yapabilmeli. Aslında ne kadar zor di mi bu? Bu kadar zor olmasına sebep olan ne acaba? Acaba çok mu kendimize döndük? Fazlaca bencil mi olduk acaba? Bu dünya sadece bizim değil, olmadı, olmayacak. O zaman sadece bizimmiş gibi davranmaya gerek yok. Yüce gönüllü olmalı bazen...




Çünkü mutlu etmek mutlu ediyor insanı. Başka bir insan fedakarlık ediyor olmak mutlu ediyor insanı. 

Eğer hala izlemediyseniz bu filmi, kesinlikle kaçırmayın izleyin derim.

Görüşmek üzere :)

2 yorum:

  1. Bu film çok iyi film, izleyen çok şeyin farkına varıyor ama filmden de öte soundtrack daha efsane :))

    YanıtlaSil